LOGO

Isplati se znati više o pravima potrošača

glasslav1

 

U organizaciji udruge “Potrošački forum”, u HGK - Županijskoj komori Osijek održava se edukacijski seminar iz područja financijskih usluga i telekomunikacija pod nazivom “Isplati se znati!”. Prvi dan seminara predavanje o temi “Problemi potrošača u utvrđivanju i otplati dospjelih potraživanja” održala je Marija Duljković, dok je o ulozi HAKOM-a u zaštiti potrošača - korisnika telekomunikacijskih usluga govorila Dubravka Buntić iz HAKOM-a.

Seminar je okupio predstavnike potrošačkih udruga iz cijele Hrvatske te predstavnike Tržišne inspekcije i Ministarstva gospodarstva. Skup je otvorio zamjenik gradonačelnika Vladimir Ham. “Gradska uprava ima poseban senzibilitet za potrošačka prava građana. To smo već pokazali u slučaju velikih računa za plin Osječana. Grad ima dvojaku ulogu u potrošačkom sustavu, s jedne strane naplaćuje i pruža usluge kroz svoja poduzeća, a s druge je i sam potrošač-korisnik brojnih usluga. Uvijek nastojimo uskladiti te dvije uloge na način da su nam građani potrošači na prvom mjestu. Odlično surađujemo s osječkim “Potrošačem” i poručujem mu da se i dalje trebamo držati zajedno”, rekao je Ham.

Sudionike seminara 1. veljače očekuje predavanje o temi “Kredit: kako međuodnos ugovornih parametara utječe na visinu anuiteta”, koje će održati Branka Lukačević-Gregić, stručnjakinja za financijske usluge iz udruge “Franak”. (I.Sl., Glas Slavonije)